Negda smo za prvi Maj navek feštali...a kaj bi. Lažem! Za prvi Maj smo največ delali. Vu ono vreme (čitaj:zdovnja) so not svetek najbolje brndale mešalice. To je bila prova budnica.

A pajdašija i rodbina je dohojala i ak jih nesi zvol kak pomagoče. Išče so se srdili - tak, soseda Jožija si zvol a rođenoga bratiča od bratiča ne. To ti nam zobil. Ali se jeno, dej to lopato i idemo delat.

Kaj, išče so i sobom donesli lopate, točke, sega vroga. I je ne bilo v pitanjo al bo kaj za pojesti i za spiti. Toga ga navek bilo kuljko si štel. Ak je trebalo z traktorom vleči željezo - ne problem. Ak je trebalo na kat vleči gredice - sam reči. Hiža se prekrila te čos. Tak so se negda hiže delale. I bili smo si zdobra. Se zmislite kak smo govorili

- živeli prvi Maj. Očemo tri dni fraj. Ak nam nedate tri dni fraj, nebomo delali celi Maj!

Jezoš i Marija, ve tek vidim kuljko sam stora ak se toga zmislim! Nej bo.

Srečen vam sema praznik dela i dej Bog kaj bote delali celi Maj i još dalje.

P.s.

Skuhajte si graha s kobosima. I nejte nikam iti. Ostanite domaj. Ne zbog korone nego zbog graha! Znote kakov je grah 🙊🙊🙊

Suzana Martinjaš

Ostani doma

Ovih dana zorom napuštam papir .
Jutros sam zaspala sa zvijezdama u očima
Slova su se sama po papiru razlila .

Opširnije...
Žal mi je

Žal mi je kaj se Zemlja stepla
i kaj je susedu krava krepla
i kaj se dubovački mangupi
ne druže više kod Kvake na Kupi.

Opširnije...

Advent

Došašće ili pak advent (lat.: "adventus" = dohojaje) je razdoble v cirkvenom liturgijskom letu, vreme priprave za blagdan Božića, da je početek cikvenoga leta.

Opširnije...

Vic dneva

Sedi Kotoripčan na obali Mure i hiče cigle vu vodu.

Kaj to delaš? - pita ga Kotoripčanka kera je dojša jope prot.

Čudim se!

Kaj se čudiš?

Cigel ima štiri vogle, a da ga hitim vu vodu pojovojio se krogi!

Ako pijete štiri ili več šalica črne kove z kofeinom na den, mogli bi fest smanjiti mogučnost da se rak debeloga čreva ponovi, ako se dela o betežnima od raka debeloga čreva.

Opširnije...

Zadnje nedjelje u kolovozu ili prve nedjelje u rujnu se slavi Uznesenje Svetoga Križa sa Svetom misom, prošćenjem i narodnim veseljem u Vukanovcu kod kapelice Svetoga Križa. Sveto misno slavlje vodi župnik župe „Sv. Katarine djevice i mučenice“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Opširnije...