Koli Markovoga Općina Selnica tradiocionalno organizera za sakoga po nekaj  ka bi z Dnevom Općine, Selničani pokozali kak se rada ima svoja Općina.  Za sakoga bode se nekaj našlo, od predstovlaja knjige "Prelet za Hrvatski" našoga legendarnoga pilota Danijela Borovića, pa bode tu nekaj za bicikliste, a i ekologi bodo došli na svoje. 

Ne bo majkalo niti sporta, a i domoći KUD bude imo kaj za povedati. Pa i  selnički potrošči bodi neka novoga i zanimlivoga povedali. Dnevi Općine Selnica bodo se završili na sam Međunarodni praznik rada v Zebanec Selu, de bodo mlodi pokolazi kak so se nafčili nogomet igrati, a i finoga graha bodo delili za badaf. 

Nemate se kaj premišlovati, pot pod noge i vidimo se v Selnici !

Vukanovčar

Ostani doma

Ovih dana zorom napuštam papir .
Jutros sam zaspala sa zvijezdama u očima
Slova su se sama po papiru razlila .

Opširnije...
Žal mi je

Žal mi je kaj se Zemlja stepla
i kaj je susedu krava krepla
i kaj se dubovački mangupi
ne druže više kod Kvake na Kupi.

Opširnije...

Advent

Došašće ili pak advent (lat.: "adventus" = dohojaje) je razdoble v cirkvenom liturgijskom letu, vreme priprave za blagdan Božića, da je početek cikvenoga leta.

Opširnije...

Vic dneva

Sedi Kotoripčan na obali Mure i hiče cigle vu vodu.

Kaj to delaš? - pita ga Kotoripčanka kera je dojša jope prot.

Čudim se!

Kaj se čudiš?

Cigel ima štiri vogle, a da ga hitim vu vodu pojovojio se krogi!

Ako pijete štiri ili več šalica črne kove z kofeinom na den, mogli bi fest smanjiti mogučnost da se rak debeloga čreva ponovi, ako se dela o betežnima od raka debeloga čreva.

Opširnije...

Zadnje nedjelje u kolovozu ili prve nedjelje u rujnu se slavi Uznesenje Svetoga Križa sa Svetom misom, prošćenjem i narodnim veseljem u Vukanovcu kod kapelice Svetoga Križa. Sveto misno slavlje vodi župnik župe „Sv. Katarine djevice i mučenice“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Opširnije...